17 Aralık 2007 Pazartesi

Facebook Videolarını Paylaşma

Facebook Videolarını Paylaşma
Facebook, platformunu açtığında kendi videolarını Facebook üzerinde paylaşmak üzere bir uygulama geliştirdi. Kullanıcılar bu hizmeti kullanarak Facebook üzerinde videolarını paylaşabilirler. Kullanıcılar önce videolarını yüklerler (upload ederler). Facebook Mobile ve webcam kayıt (webcam recording) özelliği ile de videolarını ekleyebilirler. İlave olarak kullanıcılar, videolarında arkadaşlarını etiketleyip (tagging), resimlerle veya fotoğraflarla yaptıklarını da gerçekleştirebilirler. Bu özellik Facebook ile Myspace arasında rekabeti kızıştırmaktadır.

Fakat Facebook, videoların dışarıyla paylaşılmasına izin vermemektedir. Facebook kullanıcıları, Facebook'tan videoları indirme veya dışarıya alma (download ve export) işlemi yapamazlar.

Buna rağmen userscripts.org adresinde verilen Greasemonkey Userscript uygulamasını kullanarak Facebook videolarını indirebilir veya Facebook dışında paylaşabilirsiniz.

Facebook Konusunda Çeşitli Haberler


Microsoft’un gözü Facebook’ta


Wall Street Journal gazetesi, bilgisayar devi Microsoft şirketinin, siteye yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Gazete şirketin, Facebook’un yüzde 5 hissesi karşılığı 300 ila 500 milyon dolar arasında bir meblağ ödemeye hazır olduğunu yazdı.

Haberin Devamı: Microsoft’un gözü Facebook’ta

Facebook iphone İşbirliği
Facebook iphone İşbirliğiyle İlgili Haber aşağıdadır.

Facebook şimdi de iphone'da. uzun zamandır pek çok yerde görmeye başladığımız facebook, sıranın mobil versiyonlarını geliştirmeye geldiğini düşünmüş ve iphone ile anlaşmış.

Haberin Devamı: Facebook iphone İşbirliği

Facebook İngiltere'yi Sarsıyor
Bu zamana kadar hep mali değeri konuşulan facebook üzerine bu sefer de tam zıttı denebilecek bir araştırma yapılmış... Peninsula şirketinin yaptığı genel araştırmada Ingiltereli çalışanlar facebookta geçirdikleri zaman dolayısıyla £130m (yaklaşık $260M USD) zarara yol açıyorlarmış... Bu rakamın manevi, yani saat cinsinden değeri ise hey ay 233 milyon saatlik bir iş gücü kaybı anlamına geliyormuş..

Haberin Devamı: Facebook İngiltere'yi Sarsıyor

Hiç yorum yok:

 
>